Over Ons

1720

1720

Het begin van een mooie geschiedenis

Mathieu Teisseire, een Zuid-Franse likeurstoker en azijnmaker, vestigt zich in de Alpen in Grenoble en begint een distilleerderij.Hier ontwikkelt hij ratafia, een likeur op basis van kersen, die hem rijk en beroemd maakt.

1789

Een familiebedrijf

Camille Teisseire, kleinzoon van Mathieu Teisseire, neemt het familiebedrijf over. Camille was actief in de politiek en werd in het parlement gekozen als afgevaardigde van Isère. Uiteindelijk droeg hij zijn taken in het familiebedrijf over aan zijn zoon.

1789
1907

1907

Teisseire krijgt een nieuwe eigenaar

Het bedrijf wordt overgenomen door een handelaar in likeuren en sterke dranken, François Reynaud, de eerste in een reeks personen met deze naam.

1927

Een frisse wind

Na het overlijden van François storten zijn zoons zich op de productie van siropen zonder alcohol: dit werd mogelijk gemaakt door de ontdekking van de techniek van het pasteuriseren, eind 19e eeuw.

1927
1957

1957

De Tour de France

Het idee van een metalen fles is voor een groot deel te danken aan de fietsers van de Tour de France. Toen ze siroop met water mengden in de beroemde bidon, ontstond al snel het idee om dit op grote schaal als een eindproduct op de markt te zetten.

Teisseire rijdt dankzij zijn befaamde reclamebusjes als een van de de eerste grote bedrijven mee in de reclamekaravaan van de beroemde wielerronde.

1959

Een revolutie

Introductie van de bekende metalen fles.

De fles is licht en stevig en zorgt ervoor dat de siroop langer houdbaar is. Mede dankzij deze revolutionaire verpakking groeit de roem van Teisseire snel en verovert het bedrijf voortvarend de markt.

1959
1971

1971

Een nieuw thuis

Er wordt een productiefabriek gebouwd in Crolles (Isère).

1994

Geboorte van de iconische bidon

Teisseire introduceert de allereerste metalen fles in de vorm van een fietsbidon, en verdient daarmee de verpakkingsprijs ‘Oscar de l'Emballage’. Het bedrijf versterkt zijn leidende positie op de siropenmarkt.

1994
2007

2007

0% suiker, 100% smaak

Introductie van de Teisseire 'Zéro Sucres'.
Een assortiment volledig suikervrije siropen om zonder schuldgevoel te genieten.

2010

Eindeloze smaken

Britvic neemt Teisseire over en zo ontstaat een van de grootste siroop- en vruchtendrankfabrikanten ter wereld. Het bedrijf ontwikkelt andere siropen, nieuwe producten en nog meer smaken.

2010-1
2020

2020

300 jaar van geschiedenis, gedeeld plezier en innovatie

Teisseire zit al sinds 1720 in het hart van de Franse Alpen en biedt heerlijke fruitige dranken voor al je gezellige, kleurrijke momenten met familie en vrienden.

nl-2023

2023

Teisseire krijgt een make-over!

Teisseire krijgt een facelift met een nieuw logo dat de datum van oprichting bevat en daarmee zijn eeuwenoude knowhow benadrukt. Het bedrijf past de merkidentiteit aan om zijn status als toonaangevend siroopmerk van Frankrijk te onderstrepen.

CAPTCHA protection